حسابداری تولیدی چیست ؟ ، یک شرکت تولیدی برای حساب کردن تمامی هزینه های تولید کالا و فروش محصولات به شاخه ای از علم حسابداری به نام حسابداری تولیدی نیاز دارد .

در حقیقت حسابداری تولیدی در دنیای کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است و لازم است که در قسمت های گوناگون صنعت از این دانش به شکل صحیح استفاده شود .
صنعت تولید به شکل دائم در حال تغییر می باشد و بر تولید محصولات دائم دچار تغییر می شوند و باید که شرکت های گوناگون از این تغییرات اطلاع داشته باشند و قوانین لازم را بر تولید محصولات خود اجرا نماید ، اینجاست که نقش حسابداری تولیدی بسیار پر اهمیت می باشد .
حسابداری تولیدی در حوزه های بسیاری کاربرد دارد و از نکات ثابتی پیروی می کند که در این مطلب قصد داریم به بررسی اصول و خوبی های کاربرد حسابداری تولیدی بپردازیم .


اهمیت حسابداری تولیدی: 


برای رسیدن به موفقیت در دنیای تجارت الزامی است که تولید کنندگان و توزیع کنندگان محصولات گوناگون از پیش بینی های مالی یک حسابدار تولیدی استفاده کنند . در واقعیت در حسابداری تولیدی با به دست آوردن گزارش های مالی روش تولید بررسی می شود و می توانید هزینه های اضافی را از تولید کم نموده و به سود زیادی دست یابید . همینطور در حسابداری تولیدی فرد می تواند به قسمت های دیگر تولیدی نیز نظارت کند و اندازه تولید را کنترل کند و هزینه ی موجود را با کارایی زیادی کنترل کند .


انواع هزینه های کالای تولیدی کدام است؟



یک شرکت برای محاسبه کردن کلیه ی هزینه هایی که در زمان تهیه یک محصول تحمیل می شود ، احتیاج به حسابداری تولیدی دارد . که این هزینه ها می تواند موارد بسیاری باشد .
به شکل کلی می توان گفت که مهم ترین هزینه ها دارای موارد زیر می شود :


هزینه های مواد اولیه :


هزینه های مواد اولیه که با اسم هزینه های مواد خام شناخته شده اند . دارای تمامی هزینه هایی است که یک شرکت برای تولید محصول از آن ها به کار برده می شود ، کند . به عنوان مثال می توان ذکر کرد که یک شرکت تولید کننده یا اتومبیل به موادی مانند فولاد برای ساخت بدنه ی اتومبیل ، پارچه و یا چرم برای صندلی ها و موادی دیگر برای ساخت قطعات زیر کاپوت نیاز دارد و هزینه ی به دست آوردن این مواد موضوع مهمی برای شرکت است .
شرکت های موجود می توانند از راه هایی مانند پیگیری دائمی برای بررسی مواد اولیه ی ساخت محصول به کار برد . به این شکل که یک تولید کننده می داند برای تهیه ی محصول مورد نظر به چه مواد خامی نیاز دارد پس ارزیابی های ضروری را انجام می دهد و این مواد را برای تولید تهیه می نماید .


هزینه های کار در فرآیند تولید :


هزینه ی پردازش به وسیله ی شرکت هایی به کار برده می شود که چند محصول همگانی تولید می کنند . در هر مرحله از عملیات تولید ، محصولاتی وجود دارند که هنوز در مرحله ی ساخت قرار دارند و در واقعیت ناقص هستند و به این موارد هزینه های فرایند تولید می گویند .
برای توضیح زیاد این مورد می توان خط تولید یک اتومبیل را در نظر گرفت که در آن قطعات اتومبیل ها هنوز به شکل کامل درست نشده است و حسابدار در پایان دوره ی کاری قرار دارد . در همچین مواقعی حسابدار تولیدی تنها هزینه ی محصولات کامل شده را در نظر می گیرد و هزینه دیگر محصولات ناقص را از هزینه های اولیه کم می کند .


هزینه ی کالاهای موجود :


در این مورد هزینه های مورد نظر طبق اجناسی که کامل برای فروش به مشتریان آماده می باشند اما فروخته نشده اند برای بررسی قرار می گیرند و دارای هزینه ی کالاهای موجود شناخته می شود .
درباره ی کالای موجود نکته ای موجود است که برای خیلی از افراد نا مفهوم است . این نکته به این صورت است که در صورتی که اجناس تولید شده به محل فروش رسیدند چه کسی صاحب اصلی محصولات می باشد ؟ در واقعیت برای روشن سازی این مطلب باید به این نکته توجه کنید که کدام طرف هزینه های حمل و نقل و بارگیری محصولات را پرداخت می کند .
هزینه های حمل و نقل از مبدا و به محل مقصد رسیدگی می شود و این که پرداخت این هزینه ها به وسیله ی کدام طرف انجام می گیرد ، صاحب اصلی موجودی کالا را مشخص نمایید .